Zonwering informatie

Naarmate het warmer wordt maken steeds meer mensen gebruik van airconditioners. Dit soort apparaten behoren tot de grote energieverbruikers. De oplossing? Het plaatsen van zonwering! Zonwering zorgt ervoor dat niet alleen zonlicht tegen wordt gehouden maar ook warmte. Er bestaan twee soorten zonwering: binnenzonwering en buitenzonwering. Shutters worden meestal als binnenzonwering gebruikt.
Buitenzonwering heeft twee soorten:
•Verticale buitenzonwering: bestaat meestal uit screens en rolluiken
•Schuine buitenzonwering: bestaat meestal uit markiezen, knikarmschermen en uitvalschermen

Lekker genieten in de tuin en in huis

Door het gebruik van zonwering kun je oververhitting van je huis in de zomer tegengaan. Hierdoor kun je enorm besparen op de kosten van het gebruik van een airconditioner. Het is aangetoond dat het gebruik van een zonwering de temperatuur 4 tot 8 graden kan verlagen in het huis. Niet alleen is een zonwering handig voor binnen het huis maar ook om lekker te genieten in de tuin. In de middag is de zon op zijn felst en je wordt dan ook afgeraden om tussen 12.00 uur en 15.00 uur in de zon te zitten.
Toch is lekker om in de zomer rond deze tijd in de zon lekker een boek te lezen. Met zonwering is dit probleem opgelost omdat je dan lekker in de schaduw kunt zitten en beschermt bent tegen zonnestraling.

Besparen met zonwering?

Geld besparen met zonwering is zeker mogelijk. Zoals eerder gezegd kan zonwering de temperatuur binnen het huis 4 tot 8 graden verlagen. Hierdoor kun je 2 tot 10% besparen op de energiekosten voor de koeling. Het gebruik van een zonnescherm zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om het huis te koelen.
Niet alleen zijn zonweringen handig in de zomer maar ook in de winter! Dit omdat bijvoorbeeld screens warmte vast kan houden. Zo kan de warmte minder snel ontsnappen via de ramen van je huis. Investeren in een zonwering is dus zeker een goede investering.
Zoek je een zonwering specialist? Zoek dan niet verder. Wij werken samen met de beste zonwering specialisten uit Nederland.

Hoe lang gaan zonneschermen mee?

Een investering in een zonnescherm is zeker de moeite waard om te overwegen. Een zonwering heeft een sterke constructie en het doek is meestal vochtbestendig en vuilafstotend. Een knikarmscherm bijvoorbeeld kan wel zo’n 13 jaar mee gaan! Je kunt er natuurlijk ook kiezen voor een tijdelijke zonwering zoals een parasol.
Het verschil met een zonwering voor het huis is dat een tijdelijke zonwering niet de bescherming biedt tegen de hitte van de zon. Hierdoor kun je dus niet geld besparen, niet in de zomer en niet in de winter.

Binnenzonwering

Binnenzonwering heb je in verschillende kleuren en maten. Jaloezieën en lamellen zijn een vorm van binnenzonwering. Maar je kunt hierbij ook denken aan gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, paneelgordijnen of vitrage. Als je op zoek bent naar zonwering voor binnen dan is het belangrijkste dat je voor jezelf op een rijtje gaat zetten wat je wensen zijn.
Hierbij kun je ook aan het bedrag (je budget) denken, maar ook aan bepaalde materialen, kleuren en mogelijkheden. Er kan zonwering gekozen worden die je gemakkelijk kunt bedienen en welke meerdere standen heeft.
Maar er is ook standaard binnenzonwering met minder mogelijkheden. Het is dus van belang te weten wat je graag wilt en dan kun je hier naar op zoek gaan. Alle soorten zonwering hebben weer hun eigen voordelen en nadelen en welke keuze er het beste bij jou past, is echt afhankelijk van je wensen.

Mogelijkheden met binnenzonwering

Met de verschillende soorten binnenzonwering kun je de zon in de zomermaanden prima buiten houden en kun je zorgen dat het binnen heerlijk koel blijft. Je kunt er ook voor zorgen dat je toch daglicht binnenkrijgt. Als je bijvoorbeeld voor lamellen kiest dan kun je ze deels dicht doen voor de zon, maar toch een klein beetje openhouden, zodat er daglicht binnen kan komen. Dit is overigens bij alle soorten binnenzonwering.
Probeer de mogelijkheden maar eens uit en zet je wensen op een rijtje. Hierdoor kun je de zonwering voor binnen beter in beeld brengen en gemakkelijker tot een keuze komen. Schrijf de voordelen en de nadelen op, leg je wensen er naast en dan kun je een verantwoorde keuze maken.
Er is volop binnenzonwering mogelijk, in verschillende kleuren, materialen en typen, maar het gaat er nu om dat je duidelijk hebt wat je wilt en dan kun je je keuze maken en genieten van alle voordelen.

Buitenzonwering

Buitenzonwering, zoals de naam al zegt wil je daarmee buiten de zon weren, als je bijvoorbeeld buiten aan je laptop wilt werken. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten en maten zonneschermen. Je hebt bijvoorbeeld buitenzonwering met een knikarmscherm, maar je hebt ook een uitvalscherm of bijvoorbeeld markiezen. Screens en shutters behoren ook tot de mogelijkheden. De meeste mensen hebben als buitenzonwering de rolluiken (om de zon binnen te weren, in plaats van gordijnen, maar geven geen schaduw op je terras, ook goed tegen inbraak) of ze zonneluifels.
Maar als je een terras hebt kun je ook gebruik maken van terrasschermen of van een schaduwdoek. Zoals je kunt lezen zijn er veel manieren om de zon ook buiten te kunnen weren.
Om er achter te komen welke buitenzonwering je wilt, is het goed dat je je hier in gaat verdiepen en dan kun je nog beter jouw keuze maken, om straks optimaal te genieten van een heerlijke schaduwrijke plek buiten op je terras.

Jouw wensen met buitenzonwering

Als je voor de buitenzonwering gaat kiezen is het van belang dat je weet wat je wilt bereiken. Is het doel dat je rustig buiten kunt zitten met privacy, of gaat het er alleen om dat je uit de zon kunt zitten? Er zijn namelijk ook buitenzonweringen die extra opties aanbieden en die zorgen er voor dat je van nog meer voordelen kunt profiteren.
Maak daarom voor jezelf een overzicht van de mogelijkheden en van de wensen en baseer dan je keuze hier op. Je kunt altijd de prijzen van de buitenzonwering opvragen en met elkaar vergelijken, want ook dit kan doorslaggevend zijn welke zonwering het voor buiten gaat worden.
Let hierbij ook goed op de materiaalsoort, sommige materialen hebben weer extra voordelige eigenschappen en misschien is dat precies waar je naar op zoek bent.
Een goede voorbereiding is met de buitenzonwering daarom het halve werk dus maak je keuze aan de hand van een uitgebreide analyse van de mogelijkheden en dan kun jij volop genieten van de buitenzonwering.