De hefschuifpui

Informatie over de hefschuifpui

Een schuifpui wordt met name gebruikt indien er grote glazen ruiten bewogen moeten worden. Een hefschuifpui wordt bediend door middel van een hendel mechanisme.
Aan de binnenkant van de schuifpui zit een groot handvat en door dit handvat te draaien kunt u de schuifpui makkelijker open en dicht doen. Een groot voordeel is dat de schuifpui op verschillende standen vastgezet kan worden. Hierdoor kunnen verschillende openingen of kierstanden gecreëerd worden.
Uiteraard kan een hefschuifpui ook in zijn geheel opengezet worden waardoor u het huis goed door kunt luchten en u een optimale doorgang creëert.

De voordelen van een hefschuifpui

Een hefschuifpui wordt geopend met behulp van een simpel bedieningsmechanisme wat ook voor ouderen en kinderen goed te gebruiken is. Wat een voordeel is van dit type schuifpui, is dat de looprail van het schuifsysteem net zo hoog ligt als de binnenvloer. Hierdoor ontstaan er geen drempels bij het naar binnen en naar buiten lopen. Hefschuifpuien zijn zowel in hout, aluminium en kunststof leverbaar.