Rolluiken

Rolluiken brengen veel voordelen met zich mee. Ze zorgen onder andere voor meer wooncomfort, energiebesparing en privacy. Lees hieronder wat rolluiken nog meer voor uw huis kunnen betekenen.

Prijzen

De prijs van een rolluik hangt af van veel factoren, bijvoorbeeld de afmetingen en de bediening.
De prijzen voor een eenvoudig rolluik van 100 cm breed en 100 cm hoog beginnen bij ongeveer € 100. Deze prijs is inclusief btw en exclusief bezorgkosten en montage. Als u kiest voor een rolluik met elektrische bediening en/of een groter formaat, dan zal de prijs ook hoger uitvallen.

Rolluik

Rolluiken zijn er in verschillende soorten en maten. Het grootste verschil zit in de bediening van het rolluik. Rolluiken kunnen handmatige, elektrische of elektrische bediening met afstandsbediening hebben. Er zitten veel voordelen aan rolluiken.
De belangrijkste voordelen zijn:
•Verduistering •Isolatie •Bescherming
Hieronder leest u meer over deze positieve eigenschappen van rolluiken.

Verduistering

Een groot voordeel van rolluiken is de zonwerende functie. Deze functie zorgt ervoor dat u geen last hoeft te hebben van felle zonnestralen die in uw kamer schijnen en dat de binnentemperatuur koel blijft. Ook zorgen de rolluiken ervoor dat u ‘s nachts in een koele en donkere kamer kunt slapen door de verduisterende functie.

Isolatie

In de zomer kunt u gebruik maken van de zonwerende functie van rolluiken, terwijl u in de koude wintermaanden juist kunt profiteren van de isolerende werking. Wanneer de rolluiken gesloten zijn zorgt dit voor een vorming van stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik. Hiermee wordt voorkomen dat er koude buitenlucht naar binnen komt en blijft de warmte beter binnenshuis.
Aangezien er veel warmte in huis verloren gaat via de ramen, kunt u hiermee veel geld besparen op uw stookkosten. Een gesloten rolluik kan het warmteverlies door het raam tot wel 20% verminderen.

Bescherming

Naast de energiebesparing en het hogere wooncomfort dat rolluiken kunnen bieden, zorgen rolluiken ook voor extra bescherming voor uw woning. Allereerst beschermen rolluiken uw ramen tegen slechte weersomstandigheden, zoals wind en regen. Daarnaast schrikken rolluiken inbrekers af.
Het demonteren van rolluiken zal niet snel en zeker ook niet geluidloos gaan. Hierdoor is uw huis beter beveiligd tegen inbrekers. Tot slot hebben rolluiken ook nog eens een geluidwerende functie, waardoor u ongestoord kunt genieten van uw nachtrust.

Roldeur

Bent u op zoek naar een goede afsluiting voor uw garage? Dan kunt u kiezen voor een roldeur. Een roldeur sluit uw garage af wanneer u deze niet gebruikt. Roldeuren hebben als voordeel dat ze weinig ruimte innemen.
De roldeur rolt namelijk verticaal op in een omkasting waardoor u de ruimte in uw garage dus volledig kunt benutten.