Binnendeuren

Binnendeuren zijn leverbaar in diverse stijlen, uitvoeringen en modellen en zijn te verdelen in stompe deuren en opdekdeuren. Stompe deuren hebben een vlakke zijkant waar het slot in gefreesd is en deze valt volledig in het kozijn zoals een voordeur. Een opdekdeur heeft een opdekrand die op het kozijn valt en een gedeelte in het kozijn.
Een opdekdeur heeft als voordeel dat de binnendeur makkelijk te plaatsen en te vervangen is doordat de paumelle scharnieren en slotgat voorgefreesd zijn op een standaard hoogte. CanDo, Svedex en Austria leveren opdekdeuren die afgelakt zijn en het glas al in is gemonteerd.
Binnendeuren zijn leverbaar met een groot assortiment glas. Decoratief glas in lood, helder blank glas al dan niet voorzien van een mooie facetrand, matglas en nog veel meer. In de meeste gevallen is glas in binnendeuren hardglas dat vele malen sterker is dan standaard glas waardoor kans op letsel bij schade aanzienlijk vermindert.

Voordeuren / Buitendeuren

Voordeuren draaien over het algemeen naar binnen het huis in en zijn voorzien van een deurknop aan de buitenzijde van de deur en een deurkruk aan de binnenkant van de voordeur. De scharnieren zijn aan de binnenzijde gemonteerd wat extra veiligheid garandeert. Nieuwe voordeuren kunnen met een 3-punts veiligheidsslot met politiekeurmerk en veiligheidsdeurbeslag geleverd worden.
Onder buitendeuren vallen meestal de achterdeuren, balkondeuren of openslaande deuren. Buitendeuren (behalve voordeuren) draaien vaak naar buiten en hebben een deurkruk aan beide zijden van de deur.
We adviseren voor naar buiten draaiende deuren veiligheidsscharnieren die de kans op ongewenst bezoek een stuk kleiner maken. Ook voor buitendeuren leveren we een 3-punts veiligheidsslot en veiligheidsdeurbeslag uit voorraad.
Voordeuren / buitendeuren staan onder invloed van weer en wind, beschermen u tegen ongewenst bezoek, moeten een lange levensduur hebben en bij uw huis passen. Een mooie uitdaging en die zijn we aangegaan. Klik op voordeuren of op achterdeur/balkondeuren en laat u inspireren en informeren over alle mogelijkheden die onze leveranciers tegenwoordig bieden.