Dakkapellen informatie

Bent u van plan een dakkapel te plaatsen? Een goede keuze! Door het plaatsen van een dakkapel maakt u van uw rommelzolder een leefbare en lichte ruimte. Maar voordat u beslist een dakkapel te gaan plaatsen is het verstandig u goed te informeren over de technische aspecten, eventuele vergunningen, soorten dakkapellen en prijzen.

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel kan het beste omschreven worden als een uitstekend/ uitspringend dakvenster welke geplaatst is op een hellend/schuin dak. Een dakkapel bevindt zich meestal op een woning.
Vroeger had een dakkapel vaak een “decoratieve” functie, hiermee werd het dakvlak verlevendigd. In de loop der tijd kreeg de dakkapel vaker de functie tot “vergroter” van het gebruiksoppervlak.
FALUX heeft als doel u te informeren over de verschillende zaken die komen kijken bij de aanschaf en plaatsing van een dakkapel. Ook komt aan bod welke afspraken u dient te maken met uw aannemer, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Dakkapel isolatie

door uw dakkapel goed te isoleren geeft u niet alleen een behaaglijke ruimte, maar bespaard u ook nog eens aanzienlijk in de stookkosten. Waar moet u op letten bij de isolatie van een dakkapel, en hoe gaat dat in zijn werk? Lees meer over isolatie van uw dakkapel

Dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel is een vak op zich. Een gevorderde doe het zelver kan dit zelf doen, hier vindt u verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden bij het (zelf plaatsen) van een dakkapel. Lees meer over het plaatsen van een dakkapel op (www.dakkapelinfo.net/dakkapel-plaatsen )

Dakkapel prijs

Wat kost een dakkapel nu eigenlijk? Dit hangt uiteraard af van de verschillende soorten dakkapellen die er te verkrijgen zijn (denk aan prefab of op maat gemaakt), en de materialen welk gebruikt worden. In dit artikel vindt u kunt globaal overzicht van de verschillende kosten van een dakkapel.

Houten dakkapel

voordat u kiest voor een houten dakkapel is het noodzakelijk u te laten informeren over de verschillende voordelen en nadelen van hout.

Kunststof dakkapel

Steeds meer wordt gekozen voor kunststof dakkapellen. Wat is de reden hiervoor? Wat zijn de voor en nadelen van kunststof?

De voordelen van een kunststof dakkapelkunststof dakkapel

Indien u kiest voor een dakkapel van kunststof dan zal dit een vaak wat grotere uitgave zijn dan indien u kiest voor een ander materiaal. Echter een dakkapel van kunststof heeft weinig onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot (hard) hout welke om de zoveel tijd geschuurd en geverfd moet worden. De hogere aanschafkosten van een polyester/kunststof dakkapel verdient u dus vanzelf weer terug.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan kunststof, en dus ook kunststof dakkapellen ook gelakt worden. Je kunt dus altijd in een later stadium de kleur nog kunt aanpassen. Een ander voordeel van kunststof is dat het enorme lang meegaat en ijzersterk is. Een kunststof dakkapel gaat met gemak 45 jaar mee. Ook de isolatie van kunststof is tegenwoordig prima.

De nadelen van kunststof dakkapellen

Voor sommige mensen is de uitstraling van kunstof niet authentiek genoeg. Vooral bij oudere huizen kan dit een probleem worden. Tegenwoordig zijn er ook kunststof dakkapellen (en kozijnen) verkrijgbaar met een hout structuur. Hierdoor lijkt het net alsof uw dakkapel van hout gemaakt is.
Een ander nadeel van kunststof kan optreden bij beschadigingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stormschade. Een kunststof dakkapel is bij beschadiging moeilijker te repareren en zal hogere kosten met zich meebrengen dan bij een houten dakkapel.

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel kan binnen een dag geplaatst worden. De kosten zijn relatief laag, maar een prefab dakkapel kan niet zomaar op elk dak geplaatst worden. Wanneer u de voordelen van een dakkapel wenst te ontdekken krijgt u ineens de keuze uit zeer veel verschillende mogelijkheden.
Toch willen wij u juist meer uitleg geven over de prefab dakkapellen. Deze dakkapellen kennen vele voordelen. Denkt u dan aan een grotere ruimte creeren een extra slaapkamer maken door de zolder te gebruiken of meer lichtinval.
Daarnaast zijn deze dakkapellen zeer degelijk en gaan ze jarenlang mee dankzij het gebruik van de meest duurzame materialen.

Prefab dakkapel: Wat is dat?

Prefab dakkapel betekent eigenlijk niets anders als een kant en klare dakkapel. Prefab betekent tenslotte dat uw dakkapel gedeeltelijk of zelfs in zijn geheel voor het plaatsen in de fabriek gefabriceerd wordt. Wanneer u dus kiest voor dit soort dakkapel kiest u bewust voor een kwaliteitsvolle dakkapel of voor een bouwpakket. De plaatsing is vrij simpel. Over het algemeen kan dit soort dakkapellen al binnen een dag geplaatst worden.

Geschikt voor elk gebouw?

Helaas is deze soort dakkapellen niet geschikt voor elk gebouw. Het kunnen plaatsen van deze dakkapellen is afhankelijk van de dakhelling van het dak maar ook van de dakconstructie en of er eventueel een kraanwagen bij uw gebouw in de buurt kan komen om de werken goed uit te voeren.
Wanneer u dus overweegt een dakkapel te plaatsen kunt u het best van tevoren goed informeren naar de eventuele mogelijkheden of problemen die zich kunnen voordoen. Het is ook nog eens belangrijk na te gaan wat de kosten zijn voor een dakkapel. Daarvoor verwijzen wij u graag naar: Wat kost een prefab dakkapel?